A települési zöldterületek fontos szerepet játszanak a klímaváltozás helyi negatív hatásainak mérséklésében. A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség „Az erdő legyen veled!" programjának keretében szeretné feltárni és bemutatni a települési zöldterület gazdálkodás olyan pozitív mintáit, melyek hasznosak lehetnek a magyarországi települések önkormányzatainak, közösségeinek. A minták lehetnek komplexek vagy egyszerűek, kötődhetnek a települési erdőkhöz, parkokhoz, fasorokhoz, fákhoz, közösségi kertekhez, zöld tetőkhöz vagy homlokzatokhoz.

A Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrásának támogatásával megvalósuló projekt első részében minél több pozitív példát szeretnénk feltárni. A folyamatban nemcsak a szövetség tagjainak és partnereinek segítségére számítunk, a kapcsolódó adatlapot bárki kitöltheti, aki ismer egy jó gyakorlatot határainkon innen vagy túl.

Az adatlap itt érhető el: https://goo.gl/forms/DTjxmxkxmnsSSqjj2

Kitöltési határidő: 2017. november 24. péntek

A beérkezett javaslatokat értékeljük és a legjobbakat - részletes feldolgozás után - kiadványban mutatjuk be.

A kitöltők között 5 db „Az erdő legyen veled!" feliratos fémkulacsot sorsolunk ki.