Támogatóink

Reflex

 

 

 

 

A honlap megújítását a Földművelésügyi Minisztérium "Zöld Forrás" programja támogatta.

Légbőlkapott energia Győr

Hírvivő

Az erdő legyen veled

A települési zöldterületek fontos szerepet játszanak a klímaváltozás helyi negatív hatásainak mérséklésében. A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség „Az erdő legyen veled!" programjának keretében szeretné feltárni és bemutatni a települési zöldterület gazdálkodás olyan pozitív mintáit, melyek hasznosak lehetnek a magyarországi települések önkormányzatainak, közösségeinek. A minták lehetnek komplexek vagy egyszerűek, kötődhetnek a települési erdőkhöz, parkokhoz, fasorokhoz, fákhoz, közösségi kertekhez, zöld tetőkhöz vagy homlokzatokhoz.

Bővebben...

A tavaly elfogadott településkép védelmi törvény alapján 2017 év végén hatályát vesztik a helyi építési szabályzatok településképi előírásai, valamint az építészeti értékek helyi védelméről, továbbá a településképi eljárásokról alkotott önkormányzati rendeletek. Az önkormányzatoknak tehát még idén célszerű elkészíteni és elfogadniuk az ezeket pótló eszközöket:

- a településképi arculati kézikönyvet;

- a településképi rendeletet és annak keretén belül:

- helyi védelem alá helyezni a település értékeit.

Bővebben...

Új programot indít az Éghajlatvédelmi Szövetség, melynek célja a települések erdőborítottságának növelése. A klímaváltozás folyamatában nagyon fontos szerepe van a fáknak, erdőknek, legyen szó az alkalmazkodásról vagy a szén-dioxid légkörbe kerülő mennyiségének csökkentéséről. Hiába köztudott azonban eme nélkülözhetetlen szerep, mind helyi, mind globális viszonylatban nagyon kevés olyan hírrel találkozunk, mely arról számol be, hogy egy-egy település olyan fejlesztést tervez, mely az erdőborítottság növelését célozza. A program keretei közt egyfelől szeretnénk a hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat feltárni és bemutatni, valamint megvizsgálni azt, hogy a helyi szintű programokban hogyan kerülhet sokkal hangsúlyosabb helyzetbe a téma.

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

Pártoló tagtelepülések