EU Climate Pact

A Budai Tájvédelmi Körzet szívében található Nagykovácsi ad otthont a 2024-es Zöld Országos Találkozónak május 24-26. között. Az Éghajlatvédelmi Szövetség partnerként segíti az esemény szervezését az EU Climate Pact programjának támogatásával, A háromnapos rendezvény fókuszában a szakmai diskurzus, a Zöld Civil Együttműködés fejlesztése és hálózatépítés áll. Idén kiemelt cél a vállalati és civil együttműködésekről való közös gondolkozás a környezeti fenntarthatóság területén. Mindezek mellett a pedagógusok és környezeti nevelők számára is inspiráló jó gyakorlatok, ötletek várnak. A szombat délutáni Zöld Forgatag esemény pedig bárki számára szabadon látogatható és ingyenes a kastély parkjában.

Bővebben...

Az éghajlatváltozás gyors és növekvő hatásával szemben a cselekvés és a lakosság mozgósítása fontosabb, mint valaha - és a közösségek által vezetett mozgalmaknak kiemelt szerepük van. Hiszen a közösségek gyorsabban reagálnak, újulnak meg és alkalmazkodnak. A közösségek emellett biztosítják az összetartozást is, ami segít leküzdeni a szorongás és a tehetetlenség érzését, és erősíti a helyi identitást. Az Európai Bizottság elindítja a Klímatudatos Közösségek (Communities for Climate - C4C) programot, amely az EU tizenegy országában 50 közösség által vezetett kezdeményezést támogat a tervek szerint.

Bővebben...

"Helyi közösségek szerepe az EU éghajlatpolitikájában - az EU Climate Pact program bemutatása" címmel szervezett műhelykonferenciát az Éghajlatvédelmi Szövetség 2024. február 8-án Budapesten az Európa Pontban. A résztvevők nem csak az EU Klímapolitikai Főigazgatóságának programját, a kapcsolódó hazai közösségi kezdeményezéseket és támogatási lehetőségeket ismerhették meg; az eseményen bemutatkoztak a program nagykövetei is. Cikkünkben elérhetőek a rendezvényen elhangzott előadások, a találkozó értékelése és fotóalbuma.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség magyarországi koordinátorként segít az EU Climate Pact programját, melynek célja, hogy nagykövetek segítségével minél szélesebb közönséggel ismertesse meg az EU éghajlatpolitikai törekvéseit. Fórumunkon az energiaszegénység problémáin keresztül vizsgáltuk az EU törekvéseit és a helyi kezdeményezéseket. A cikkben elérhetőek a fórum előadási és a felvétele.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség magyarországi koordinátorként segíti az EU Climate Pact (Éghajlati Paktum) programját, melynek célja, hogy nagykövetek segítségével minél szélesebb közönséggel ismertesse meg az EU éghajlatpolitikai törekvéseit. A 2024. február 8-án Budapesten az Európa Pontban szervezett műhelykonferencián - amelyre helyi közösségek, önkormányzatok és civil szervezetek képviselőit várjuk - nem csak a programot, hanem helyi jó példákat és az elérhető támogatásokat is igyekszünk a résztvevőkkel megismertetni.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség magyarországi koordinátorként segít az EU Climate Pact programját, melynek célja, hogy nagykövetek segítségével minél szélesebb közönséggel ismertesse meg az EU éghajlatpolitikai törekvéseit. Fórumunkon az energiaszegénység problémáján keresztül vizsgáljuk az EU törekvéseit és a helyi kezdeményezéseket.

Bővebben...

Az Európai Unió megújuló Éghajlati Paktum (EU Climate Pact) programja partnerszervezeteket keres, amelyek helyi és térségi szinten segíthetik az unió éghajlatpolitikai törekvéseinek megismertetését. Várják olyan civil szervezetek, oktatási intézmények, önkormányzatok vagy ügynökségek jelentkezését, akik a területen tapasztalattal rendelkeznek.

Bővebben...

Szeptember 15. és október 15. között ismét lehetőség nyílik arra, hogy az Európai Éghajlati Paktum nagykövete lehessen az, aki helyi véleményformálóként aktívan és önkéntesen részt szeretne venni az EU éghajlatvédelmi intézkedéseinek és tevékenységeinek a népszerűsítésében.

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések