Világfák

Az Éghajlatvédelmi Szövetség megújuló Világfák programjában "A fa érték!" táblákon mutatja be a helyi közösségek kedvenc fáinak szolgáltatásait. A kampányban civil és települési tagjai mellett számít a "Mozdulj a klímáért!" kampány iskolai és óvodai közösségeinek közreműködésére is. Szeretnénk, ha a táblák rámutatnának, hogy a fák ökológiai szolgáltatásainak milyen fontos szerepük van az élhetőbb helyi klíma biztosításában.

Bővebben...

A Magas-Bakony lábainál helyezkedik el az ezerkétszáz lelkes Pápateszér, ahol a helyi közösség támogatásával a falu vezetése úgy döntött, örökerdőként újítja meg a falu központjához közeli belterületet. A kezdeményezés mögött a WWF Magyarország és az Éghajlatvédelmi Szövetség programja áll. A zöld szervezetek 2019 év végén keresték meg a települést olyan területet keresve, amely alkalmas természetközeli élőhely kialakítására. A felajánlott lehetőség találkozott a falu vezetésének elképzelésével, hiszen éppen akkor rendeződtek a falu közepén található, mélyen fekvő területének tulajdonviszonyai, amelynek a település közösségi szerepet szánt.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség "Világfák" kampányához 2016-ban 57 helyi közösség (iskolák, óvodák, civil szervezetek és önkormányzatok) csatlakozott. Több mint ötezren vettek részt az október 10. és november 30. között megrendezett akciókon, ahol összesen 135 facsemetét ültettek el az elmúlt években „Év fája" címet elnyert fajokból. A program az Európai Klímaszövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület „Élni... egyszerűen jó!" kampányának keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Bővebben...

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség ismét meghirdeti Világfák kampányát. Várjuk jelenlegi tagjaink és a tagság iránt érdeklődő szervezetek (önkormányzatok, társadalmi szervezetek) jelentkezését! A programban a szövetség tagjai egy szimbolikus lépést tesznek a jövőért: elültetik az elmúlt években „Év fája” címet elnyert fafaj egy vagy több csemetéjét.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség 2016-ban ismét meghirdeti Világfák kampányát a Szövetségben együttműködő közösségeknek. A korábbi évektől eltérően azonban a kampányt nem a tavaszi, hanem az őszi időszakra időzítjük! A módosítás fő indoka, hogy az idei évben rendelkezésre álló pályázati forrásunk az őszi akciók megrendezését teszi lehetővé. Emellett szeretnénk azt is elérni, hogy a helyi akciókba minél többen kapcsolódjanak be. E cél eléréséért a korábbi évek résztvevőinek tapasztalatait kérve és feldolgozva szeretnénk fejleszteni a programot.

Bővebben...
Az Őrségtől a Nyárádmentéig 40 helyi akción több mint háromezer résztvevővel ültették el az Éghajlatvédelmi Szövetség közösségei a 2015-ös esztendő Világfáit, azaz a kocsányos tölgy egy (vagy több) csemetéjét.

Bővebben...

Minden várakozásunkat felülmúlva az Éghajlatvédelmi Szövetség 35 közössége jelentkezett Világfák MMXV felhívásunkra és ülteti el március 15-i nemzeti ünnepünk és a májusi madarak és fák napja között az idei év fájának, a kocsányos tölgynek kisebb vagy nagyobb csemetéjét helyi közösségi alkalmakon.

Bővebben...

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség ismét meghirdeti Világfák kampányát.

 

Várjuk jelenlegi tagjaink és a tagság iránt érdeklődő szervezetek (önkormányzatok, társadalmi szervezetek és oktatási intézmények) jelentkezését! A programban a szövetség tagjai egy szimbolikus lépést tesznek a jövőért, melyen elültetik az év fájának egy csemetéjét, azaz 2015-ben egy kocsányos tölgyet.

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések