Az Energy Poverty Advisory Hub (Tanácsadó központ az energiaszegénység felszámolásáért) egy új európai kezdeményezés, melynek célja az energiaszegénység felszámolásának elősegítése valamint az igazságos energetikai átállás felgyorsítása az európai városokban és településeken.

 

Az EPAH  küldetése, hogy az energiaszegénységgel kapcsolatos tapasztalatok és szakértelem európai központjává váljon, mely - a hálózatépítésen túl - közvetlen támogatást, online képzést és kutatásokat kínál önkormányzatok és civil szervezetek számára. 

 

A kezdeményezés részeként 2022. február 1-től az érdeklődő önkormányzatok az energiaszegénység felszámolásával kapcsolatos technikai segítségnyújtásra is pályázhatnak. A nyertesek számára az EPAH technikai (szakértői) támogatást nyújt az energiaszegénység elleni küzdelem helyi intézkedéseinek kidolgozásához. A kapcsolódó pályázat részleteit és az eljárás menetét nemzeti tájékoztató rendezvényeken mutatják be. 

 

A magyar nyelvű online tájékoztató webináriumot a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség rendezi 2022. február 15.-én 13:00-14:30 között. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött, jelentkezni ezen a linken lehet 2022. február 14. 14:00 óráig: https://forms.gle/1KyP1TSEDqey8cW7A 

 

A pályázati lehetőséggel kapcsolatos információk már elérhetőek az EPAH honlapján. Az előzetes tájékozódást angol nyelvű bemutató videó is segíti. A pályázatok nemzeti nyelven is beadhatóak, az első felhívás beadási határideje  2022. március 1.

 

A központi honlapon elérhető, európai esettanulmányokat felvonultató EPAH ATLASZ olyan intézkedéseket és kezdeményezéseket mutat be, melyek illeszkednek a helyi közösségek igényeihez és elősegítik az energiaszegénység enyhítését. Az interaktív online adatbázisban több mint 200 nemzetközi példa található.

 

Hasonló céllal készült a 24 nyelven elérhető, 24 inspiráló példát bemutató EPAH jelentés is, mely magyarul is olvasható.  

 

A fenti példák nem csak inspirációt nyújthatnak, de egyben hasznos iránymutatást, kiindulópontot is jelenthetnek a technikai segítségnyújtásra pályázni kívánó önkormányzatok számára is.

 

Az EPAH program 2022 januárjától 2025 decemberéig zajlik az Európai Klímaszövetség vezetésével, illetve az AISFOR, Akaryon, Ecoserveis valamint a Nova School of Science and Technology részvételével.

 

További információk:

EPAH videospot

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések