Első körben 2022. március 1-ig elérhető az Energy Poverty Advisory Hub - EPAH (Tanácsadó központ az energiaszegénység felszámolásáért) című program kapcsán meghirdetett pályázati lehetőség, mely az energiaszegénység visszaszorításáért tenni kívánó önkormányzatok számára kínál technikai segítségnyújtást.

 

A felhívással kapcsolatban a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség online tájékoztatót tartott az érdeklődő önkormányzatok, civil szervezetek részére. Az előadás anyaga az alábbi videóban tekinthető meg:

 

Az EPAH  szakmai segédanyagok, példatárak, online képzések mellett közvetlen támogatási lehetőséget is biztosít az érdeklődők számára. A támogatás keretében a nyertes önkormányzatok 3-9 hónapig tartó szakmai segítségnyújtásra számíthatnak, magyar szakértők bevonásával. 

 

Bár a határidő közeli, mégis minden a téma iránt érdeklődő önkormányzatot biztatunk arra, hogy tekintse át a könnyen kitölthető, rövid pályázati űrlapot és akár egy a területen jártas társult partner bevonásával nyújtson be pályázati anyagot már az első felhívásra. A társult partner - civil szervezet, energiaügynökség, egyetem, kutatóintézet, vállalat, stb. - természetesen nem elvárás, de szakmai szempontból hasznos lehet. Az offline is kitölthető űrlap a felhívás honlapján érhető el a regisztrációt követően. A pályázatokat elsősorban angolul várják, de akár  magyar nyelven is beadhatóak. Utóbbi esetben a kapott dokumentumot az EPAH angolra fordítja, így kerül tovább az értékelő bizottság elé.

 

Az első felhívás a tervek szerint 35 pályázat támogatását teszi lehetővé; a magyar anyagok a közép-kelet-európai tagállamokból érkező pályázatokkal versenyeznek. 

 

Részletek illetve a pályázat pontos leírása EBBEN AZ ANGOL NYELVŰanyagban érhető el. 

További információk korábbi cikkünkben érhetők el.

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések