„LÉPTÉK - Lelkesítő éghajlatvédelmi pedagógus továbbképzés élményalapú kalendáriummal" címmel 30 órás akkreditált képzésre várja az MTvSz és az Éghajlatvédelmi Szövetség azokat a környezeti nevelőket és iskolában dolgozó pedagógusokat, munkatársakat, akik fontosnak tartják az éghajlatvédelem témáját, kérdéskörét beemelni az iskolai élet több területére. A képzésen a pedagógus munkakör betöltésére jogosító szakképzettségű résztvevőknek akkreditációs oklevelet adunk, de más területről érkező érdeklődőket is várunk. 20 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. A képzés, a kapcsolódó szállás és étkezés az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően INGYENES!

Időpont: 2022. június 20. (hétfő) 9:00 – június 22. (szerda) 17:00

Helyszín: Győr, a résztvevőket tájékoztatjuk a pontos helyszínekről

Jelentkezési határidő: 2022. június 10. – A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni 20 főig.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/D2KJNGmBCaCr4yRJ8

A képzésről: Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az éghajlatváltozás mind jobban és jobban befolyásolja mindennapjainkat, életünket. Érezzük a változást a körülöttünk lévő világban, de sokszor nem tudjuk, mi miért történik, s milyen válaszok lehetségesek; egyáltalán, vannak-e válaszlehetőségeink.

A képzés a fenti kérdésekre válaszokat, megoldási javaslatokat nyújt előadások, gyakorlatok, kiscsoportos foglalkozások és sok-sok játék bemutatásával, pozitív, a megoldásokra fókuszáló szemlélettel a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekhez.

A továbbképzési program nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatra: az évszakokhoz kötődően mutatja be az éghajlatvédelem különféle területeit, elméletét és gyakorlatát. Többek között: az őszhöz társítja a közlekedés, a hulladékok, az energia és az étkezés témáját, a télhez a vásárlás, a faültetés, a madárbarát kert és a vegyszermentes háztartás kérdéskörét, a tavaszhoz az iskolakert, a beporzók és a helyi termékek átgondolását, a nyárhoz pedig az utazás, a víz és az idénynövények csoportját. Emellett biztos elméleti hátteret kapnak a résztvevők az éghajlatvédelem elméletéről, okairól, a fenntarthatóságról, áttekintést nyújt a nemzetközi, a nemzeti és a civil kezdeményezésekről, valamint az egyéni és közösségi megoldásokról, s az alkalmazkodás lehetőségeiről.

Részletes tematika és követelményekLÉPTÉK – 30 órás akkreditált pedagógusképzés Győrött | Magyar Természetvédők Szövetsége (mtvsz.hu)

A képzés, szállás és étkezés (büfé és ebéd) ingyenes, de a jelentkezés elfogadásához 15.000 Ft kauciót kérünk átutalni, amit a képzést elvégzőknek visszautalunk.

További információ: Lajtmann Csaba - 30 232 6658 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.