Idén harmincegyedszer találkoztak a Zöld Civil Szervezetek. A WWF szervezésével megvalósult találkozónak a Tisza parti Csongrád városa adott otthont. Az elmúlt évekhez hasonlóan az esemény nem szűkölködött szakmai, kulturális és közösségi programokban. A nyárközépi hétvégén az időjárás is változatos arcát mutatta: volt jégesővel kísért zivatar, szupercella, szivárvány, és persze napsütés is.

 

Az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex csapatának fő programja a "Többet ésszel, mint láncfűrésszel!" címmel megtartott szekcióülés volt, ahol a városi fákhoz kapcsolódó Zöld Forrás és Erasmus+ programjainkról beszélgettünk, eljátszottuk kapcsolódó szituációs játékunkat, majd megvizsgáltuk milyen elemekkel lehetne azt javítani.

 

 

A pénteki programokon a népszerű humorista Litkai Gergely is velünk tartott, aki az esti programok között nagy sikerrel mutatta be zöld standupját.

A vasárnap délelőtti plenáris ülés egyhangúlag támogatta a Zöld Civil Együttműködés Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását, melynek főbb elemei:
- Zöld Civil Együttműködés szervezetei - A hálózatunk tagjaiként eddig leginkább az Országos Találkozókon mandátumot felvett szervezetekre tekintettünk. A tervezett változtatás szerint az SZMSZ első fejezetében szabályozzuk, hogyan lehet egy civil szervezet a Zöld Civil Együttműködés szervezete. A szervezetek regisztrációja egy online folyamatra épül, ahol igazolják, hogy környezet- vagy természetvédelmi tevékenységeket végeznek.
- Delegáltak választása - A zöld közösségünk delegáltjait az Országos Találkozókon választottuk meg, amely több éven keresztül a találkozók kiemelt programja volt. Az elmúlt években több olyan érv is felmerült, mely azt indokolja, hogy a delegáltak választását függetlenítsük az Országos Találkozótól. A következőkben a választásokra online felületen minden év márciusában kerül majd sor.
- Kommunikáció - A Zöld Civil Együttműködés kommunikációját és ismertségét több új elemmel bővítjük:
- Lehetővé tesszük az Együttműködés szervezeteinek a Zöld Civil Együttműködés tagja név és logó használatát;
- Három vagy több szervezet online vagy személyes rendezvényt szervezhetne a Zöld Civil Együttműködés nevében;
- Az Együttműködés szervezetei állásfoglalásokat fogadhatnak el;
- Zöld Civil Díjjal ismerjük el az Együttműködés érdekében dolgozó személyeinek munkáját.

A Tisza part kisváros igazán belopta magát a szívünkbe. A településen rengeteg a fa, a szőke folyó partján, a Körös torkolatánál található szabadstrandról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. 
 

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések