Az eddig elért eredményekről és a jövő évi tervekről is szó volt az energiaközösségeket népszerűsítő SHAREs projekt magyarországi találkozóján. A nemzetközi konzorcium fő célja hogy külföldi minták segítségével új energiaközösségeket indítson el többek között Magyarországon is.

 

A projektpartnereket ezúttal a Reflex Környezetvédő Egyesület látta vendégül Győrben, 2023. december 5.-6. között. A találkozón összegeztük az elmúlt év főbb tevékenységeit és kiemelkedőbb részeredményeit; összefoglaltuk az őszi - német és osztrák közösségeket bemutató - tanulmányút tanulságait; valamint átbeszéltük az energiaközöségekkel kapcsolatos jogi keretrendszer aktualitásait.

 

Kitértünk továbbá arra is, hogyan alakulnak a magyar, georgiai, bolgár, horvát német és osztrák kísérletező - pilot - közösségek tevékenységei, illetve arra, hogyan tudjuk őket a projekt további részében szakmai szempontból támogatni. 

 

A kétnapos esemény részeként a partnerek ellátogattak az egyik hazai mintatelepülésre, Kajárpécre is, ahol a formálódó energiaközösségi programon túl megismerkedhettek az önkormányzat éghajlatvédelmi célkitűzéseivel és eddig elért eredményeivel. A vendégeket Laki György polgármester, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség alelnöke kalauzolta a településen.

 

A havas Mikulást követően, december 7.-én a találkozó több résztvevője is bekapcsolódott a  Magyar Természetvédők Szövetsége és az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága által szervezett “Az energiaközösségek szerepe az energiaátmenetben” című szakmai konferenciába, ahol a SHAREs tapasztalatai és jó példái mellett a hazai helyzetet is áttekintették a területen érintett szervezetek képviselőivel. Az esemény részeként az érdeklődők a projekthez kapcsolódó KÖZÖSSÉGI ENERGIA TUDÁSTÉR weboldallal is megismerkedhettek.

 

A találkozó és a tereplátogatás fotói ezen a linken érhetőek el:

https://photos.app.goo.gl/jnnY1VmshgDCX1Jb7

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések