Csatlakozzon iskolájával szimbolikus utazáshoz 2015. október 5-9. között, és üzenjen a világ vezetőinek Párizsba! 2015‐ben a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. A 2015. október 5‐9. közötti akcióhét során a gyerekek és családjaik zöld lépéseket, „mérföldeket" gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon - gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal, vonattal - mennek iskolába és munkába.

 

A virtuális Klímatúra Párizsban az ENSZ által rendezett 21. Éghajlatváltozási Konferencián ér véget decemberben, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által
összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak, és ahol reméljük, hogy végre valós lépésekről döntenek az éghajlatváltozás problémájának megfékezéséért.

 

Amíg a "nagyok" csak beszélnek róla, addig a "kicsik" aktív lépéseket tesznek a klíma védelme érdekében. A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez.

Jelentkezni a Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre történő visszaküldésével lehet!

 

Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 15. kedd

 

Részletek a korábbi kampányokról az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/mozdulj-a-klimaert és közösségi oldalán ahttps://www.facebook.com/KlimaveddVelem?ref=hl címen. 

A csatlakozó iskoláknak a kampányhét előtt és a kampányhéten küldjük el az akcióhét anyagait: a feladatlapokat, a matricagyűjtőt és a matricás lapokat.  Az akcióhéten a legjobb egyéni és csoportfeladatok készítőit ajándékokkal díjazzuk.

 

A Mozdulj a klímáért 2015-ös kampánya az Európai Unió és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg, a kampány elemei nem tükrözik a támogató álláspontját.

 

 

Jelentkezési lap kitöltése

 

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

Pártoló tagtelepülések