A Mozdulj a klímáért kampányhéttel kapcsolatban több kérdés érkezett, amely esetleg érdekes lehet az összes részvevőnek. A felmerült kérdéseket és a válaszokat az alábbiakban mutatjuk be.

 

1. Mit jelent, hogy az idei kampány papírmentes?

Idén nem lesznek a kampányhéthez kapcsolódó nyomtatott kiadványok (nem lesz feladatlap és matrica) – a feladatokat elektronikusan küldjük el a jelentkező iskoláknak. A zöld mérföldek gyűjtése is elektronikusan történik. Az elkészített feladatokról is elsősorban elektronikus beszámolót várunk (fényképeket, szkennelt képeket)!

 

2. Idén milyen feladatok lesznek, és azokat mikor kapjuk meg?

A feladatokat 2016. október 5-én küldjük el az iskoláknak a kapcsolattartó megadott e-mail címére. A tavalyihoz hasonló feladatok lesznek, melyek közül szabadon választható egyéni és kis csoportos feladatok mellett ismét két kötelező feladat lesz: a zöld mérföldek, utazások gyűjtése és egy nagy közösségi akció (pl. élőkép, akció, Világfák ültetés, helyi termék vásár, stb.).  

 

3. Hogyan és mikor ültethetünk világfákat?

Örülünk, ha az iskolák a kampányhéthez kapcsolódva ültetik el a világfákat, de elfogadjuk, ha a faültetésre csak később kerül sor. Fontos viszont, hogy a Világfák ültetést külön is regisztrálni kell! Részletek: http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/vilagfak/187-ultess-vilagfakat-2016-ban-is A faültetés akár lehet a vidám közösségi akció is!

 

4. Hogyan küldhetjük el elektronikusan a kampányhét alkotásait?

Mindenekelőtt kérjük, hogy az alkotásokat előzetesen Önök is zsűrizzék és nekünk egy iskola feladatonként maximum 5 képet küldjön el. A képek, ha a méretük megengedi, jöhetnek sima e-mailben, vagy óriáslevélben. A levelek mellett egy megosztott tárhely is megfelelő, fontos viszont, hogy a tárhelyről le tudjuk tölteni a képeket! (A korábbi kampányban voltak olyan képek, melyeket az iskola a saját honlapján tett közzé, viszont a rendszer innen nem hagyta a képeket letölteni).

 

5. Szét lehet-e bontani az iskola résztvevő közösségét és külön közösségi feladatokat megvalósítani?

Igen, nagyobb létszámmal résztvevő iskoláknál lehet több közösségi akciót megvalósítani a bontott csoportokkal. Ez történhet úgy, hogy a bontott csoportok (osztályok, évfolyamok) ugyanazt a feladatot valósítják meg, pl. élőképeket alkotnak, de megoldhatnak különböző feladatokat is. Ilyen esetben a pedagógusokat kérni fogjuk, hogy a beküldésnél adják meg, hányan vettek rész az akciókban.

 

6.  Milyen adatokat kell beküldeni a kampányhétről?

Az alábbi adatokat fogjuk Önöktől kérni:

- A kampányhéten résztvevő diákok száma;

- A kampányhéten a diákok által gyűjtött zöld mérföldek, utazások száma;

Az adatokat egy a jelentkezési laphoz hasonló adatlapon kérjük majd megadni.

Emellett ez egyéni és kiscsoportos legjobb munkákhoz kérni fogjuk a készítők nevét postán beküldött alkotásoknál a kép hátulján, elektronikus beküldésnél pedig egy kísérő dokumentumban, vagy a fájl nevében feltüntetve.

- A csoportbontásban megvalósított közösségi akcióknál kérni fogjuk az akció résztvevőinek számát.

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések