Európa 10 országából több mint 1400 iskola 205 577 fiatalja kapcsolódott be az Európai Klímaszövetség 2017-es éghajlatvédelmi kampányába, melynek során a gyerekek - környezetkímélő közlekedési megoldások választásával - összesen 2 300 000 zöld mérföldet gyűjtöttek össze.

Az idén 15. évfordulóját ünneplő és rekordszámokat elért kezdeményezés célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntartható mobilitás és a környezetkímélő életmód jelentőségére.

A 2017-es kampány Magyarország, Németország, Ausztria, Olaszország, Luxemburg, Csehország, Görögország, Hollandia, Svédország és Belorusszia részvételével zajlott.

A kampány eredményeit és a gyerekek ajánlásait, kívánságait az Európai Klímaszövetség képviselői és bonni óvodások egy csoportja közösen adta át 2017. november 16.-án Bonnban, az ENSZ klímakonferenciáján (COP23). A fontos üzenetet közvetítő fiatal „küldötteket" Patricia Espinosa, az UNFCCC (ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény) főtitkára fogadta.

A magyarországi akcióhét 2017. október 9-13. között zajlott. A hazai kampányt évek óta koordináló Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és Reflex Környezetvédő Egyesület által meghirdetett „Mozdulj a klímáért!" akcióhét eredményei szintén rekordot jelentettek: 77 iskola 16 221 tanulója 115 263 zöld mérfölddel járult hozzá az európai eredményhez.

Az Európai Klímaszövetség 2017-es nemzetközi kampányába bekapcsolódott országok eredményeinek képes összefoglalója az alábbi linken található: ZOOM Kids on the Move

Az eredmények bonni átadásának fotógalériája ezen a linken érhető el.