A Glasgow-ban rendezett klímacsúcs hétfő délelőtti plenáris ülése előtt jelképesen átadtuk az Európai Klímaszövetség ZOOM kampányában összegyűlt 5 281 621 zöld mérföldet, melyeket az elmúlt két év alatt gyűjtöttek az európai fiatalok. A zöld mérföldeket Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének ügyvezető titkára vette át. Az eseményen közreműködött Lajtmann Csaba a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke, és Horváth Bence a Magyar Természetvédők Szövetsége-Föld Barátai Magyarország fiatal környezetvédelmi nagykövete is.

 

A nemzetközi ZOOM kampányt szervező Európai Klímaszövetség delegációja 2021. november 8.-án hivatalosan is átadta az összegyűjtött eredményeket Patricia Espinosának az ENSZ klímacsúcson. Mivel 2020-ban elhalasztották a COP26-ot, a küldöttség a 2020-ban és 2021-ben megszerzett zöld mérföldeket „kézbesítette”.

 

„Rendkívül hálás vagyok ezekért a hozzájárulásokért” – kommentálta a gyerekek erőfeszítéseit Espinosa. "Az ő jövőjükről van szó, arról a világról, amelyben élni fognak. Arra kérem a gyerekeket, hogy folytassák, és ne adják fel!" - mondta, s egyben megígérte, hogy eljuttatja a fiatalok üzenetét a világ vezetőihez.

 

Az elmúlt két évben 9 európai országból 353.797 gyermek vett részt a ZOOM kampányban, mely Magyarországon a Mozdulj a klímáért! nevet viseli. A nemzetközi csapat együtt 5.281.621 zöld mérföldet gyűjtött környezetkímélő közlekedési eszközök használatával; helyi, szezonális és bioélelmiszerek fogyasztásával; energiamegtakarítással; faültetéssel és egyéb helyi, éghajlatvédelmi akciókkal. 

 

Mivel a koronavírus hatással volt az oktatási intézményekben folyó munkára is, így számos iskola és óvoda kreatív módon oldotta meg, hogy a gyerekek továbbra is részt vehessenek a kampányban; azaz otthonról is elvégezhető feladatokat találtak ki a fiatalok számára.

 

A magyarországi kampány részleteiről a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján lehet tájékozódni.

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések