"Magyarország a Klímacsúcs előtt" címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében rendezett konferenciát az egyetem Jog- és Államtudományi Kar Környezetjogi és Versenyjogi Tanszéke, a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Biztoshelyettes Titkársága, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség. Az rendezvény végén a Mozdulj a klímáért! kampány résztvevő pedagógusaival és fiataljaival átadtuk a kampány zöld mérföldeit és üzeneteit a magyar küldöttség képviselőinek: Botos Barbarának, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövetnek és Szántó Gábornak, az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikai főosztályvezetőjének.

 

2023. november 30-án kezdődik Dubaiban az ENSZ éghajlat-változási konferenciája, vagyis az idei “klímacsúcs”, ahova minden eddiginél több, közel 80 ezer résztvevő regisztrált. Ebből az alkalomból szerveztünk konferenciát, aminek délelőtti programjából kiderült, nagyon messze vagyunk a kitűzött céltól, azaz attól, hogy a globális felmelegedést 1,5 fokon belül megfékezzük. 

 

Délután a fiataloké volt a főszerep, akik bemutatták, hogy saját, iskolai és közösségi munkájukon keresztül ők hogyan próbálják helyben segíteni a klímaváltozás elleni küzdelmet. A nap zárásaként átadtuk a klímacsúcsra induló magyar küldöttség képviselőinek - Botos Barbarának, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövetnek és Szántó Gábornak, az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikai főosztályvezetőjének - a Mozdulj a klímáért! A közösség ereje 2023-as kampányának zöld mérföldjeit és képes üzeneteit. Az átadón velünk tartottak azok a pedagógusok és diákok is, aki résztvevőként jelen voltak az eseményen. A több mint 4 méteres üzenet képvisel bennünket az idei klímacsúcson és a terveink szerint bekerül abba a csomagba, amit az Európai Klímaszövetség ad át december 5-én a rendezvény főtitkárának.  

 

Az esemény fotóalbuma: https://photos.app.goo.gl/P9X9LkdeoaEUub4g6

 

Az átadott kiadvány elektronikus verziója: https://www.canva.com/design/DAF0PWhind0/_L1oNpKFowPPB4P9Kus-VA/view?utm_content=DAF0PWhind0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések