November 3.-án zajlott az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program harmadik magyarországi tájékoztatója. Az online eseményen hazai szakértő osztotta meg az érdeklődő önkormányzatok képviselőivel a program részleteit, a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat. A webinárium előadásainak diái valamint videofelvétele elérhető a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján.

 

A webinárium keretein belül a magyarországi szakértő, Vadovics Kristóf - a GreenDependent intézet ügyvezető igazgatója – előadásában részletesen taglalta az EUCF program kereteit, az eddig elért magyar eredményeket, a pályázati folyamat menetét, illetve beszélt a program új elemeiről is. Az előadás diái EZEN A LINKEN érhetőek el.

 

A tájékoztató során Koterle Gábor, az EUCF program első fordulójában nyertes Hódmezővásárhely MJV önkormányzatának fejlesztési referense számolt be a pályázat megvalósításának eddigi tapasztalatairól, melyek remélhetőleg hasznos információkkal szolgálnak a következő körökben induló magyar pályázóknak.

 

A webinár harmadik, kiegészítő előadásában Kovács Bence, az MTVSZ közösségi energia programvezetője vázolta, hogy milyen szerepe és lehetőségei lehetnek a helyi önkormányzatoknak a hazai energiaközösségek létrehozásában illetve hogyan kapcsolódhat ez a témakör az EUCF programhoz. Az előadás diái EZEN A LINKEN érhetőek el.

 

A 2021. november 3.-án lezajlott tájékoztató webinárium videofelvétele ezen a linken tekinthető meg:

 

 

Szeretnénk minél több hazai önkormányzatot arra bíztatni, hogy éljenek az EUCF program kínálta lehetőséggel, mely 60.000 eurós pénzügyi forrást biztosít számukra megújuló energiával, energiahatékonysággal, energiatakarékossággal, stb. kapcsolatos konkrét beruházási koncepciók kidolgozására! Ez jó kiindulópont lehet a helyi SEAP, SECAP dokumentumokban, klímastratégiákban, stb. előirányzott célok megvalósításához, hiszen legtöbbször a legelső lépés – tervezési folyamat, projekt előkészítése – megtételéhez hiányoznak az alapvető források. Az elkészült beruházási koncepciók kaput nyitnak számos oylan finanszírozási forráshoz is, melyek előfeltételként rögzítik a beruházási terveket.

 

A támogatás nemcsak városok számára elérhető; a pályázaton települések, falvak, mikrotérségek konzorciumai is indulhatnak, földrajzi megkötés nélkül. Bár a pályázatot angol nyelven kell benyújtani, az előkészítésben és a tájékozódásban magyar szakértő segít.

III. pályázati felhívás beadási határideje: 2021. december 17. 

https://www.eucityfacility.eu/apply-for-eucf-support/calls-in-a-nutshell.html

 

További információk és bővebb felvilágosítás:

Vadovics Kristóf - GreenDependent Intézet, nemzeti szakértő

20 512 1886 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az EUCF projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 864212 szerződés keretében.

 

Mellékletek:
Fájl letöltése (Kovacs_Bence_MTVSZ_Kozossegi_energia_eloadas_2021-11-03-EUCF.pdf)Közösségi energia[ ]1748 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések