Május 24.-én zajlott az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program 5. magyarországi tájékoztatója. Az online eseményen a hazai szakértő osztotta meg az érdeklődő önkormányzatok képviselőivel a program részleteit. A webinárium előadásainak diái valamint videofelvétele már elérhető a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján.

 

A webinárium keretein belül a magyarországi szakértő, Szabó Valéria, a  LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere mutatta be az EUCF program aktuális kiírását, a pályázati folyamat menetét. Az előadás diái EZEN A LINKEN érhetőek el.

 

A webinár további kiegészítő előadásaiban Lajtmann Csaba mutatta be a hazai energiaközösségek alakítását segítő TUDÁSTÉR honlapot, amely a nemzetközi SHAREs projekt részeként jött létre. Az energiaszegénységgel kapcsolatos előadás diái EZEN A LINKEN érhető el.

 

A 2023. május 24.-én lezajlott tájékoztató webinárium videofelvétele:

 

 

Szeretnénk minél több hazai önkormányzatot arra bíztatni, hogy éljenek az EUCF program kínálta lehetőséggel, mely 60.000 eurós pénzügyi forrást biztosít számukra megújuló energiával, energiahatékonysággal, energiatakarékossággal, stb. kapcsolatos konkrét beruházási koncepciók kidolgozására! Ez jó kiindulópont lehet a helyi SEAP, SECAP dokumentumokban, klímastratégiákban, stb. előirányzott célok megvalósításához, hiszen legtöbbször a legelső lépés – tervezési folyamat, projekt előkészítése – megtételéhez hiányoznak az alapvető források. Az elkészült beruházási koncepciók kaput nyitnak számos olyan finanszírozási forráshoz is, melyek előfeltételként rögzítik a beruházási terveket.

 

A támogatás nemcsak városok számára elérhető; a pályázaton települések, falvak, mikrotérségek konzorciumai is indulhatnak, földrajzi megkötés nélkül. Bár a pályázatot angol nyelven kell benyújtani, az előkészítésben és a tájékozódásban magyar szakértő segít.

 

Az 5. pályázati felhívás beadási határideje: 2023. június 30. 

Az eredeti felhívás ezen a linken tekinthető meg:

https://www.eucityfacility.eu/5th-call.html

 

Bővebb felvilágosítás
a programról általánosságban: 

Lajtmann Csaba - Éghajlatvédelmi Szövetség
30 232 6658 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

szakértői kérdésekben:

Szabó Valéria -  LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft.

30 232 0788 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések