Az érdeklődők 2024. február 6-án vehettek részt az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program 6. magyarországi tájékoztatóján. A webinárium előadásainak diái valamint videofelvétele elérhető a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján. A pályázatok beadási határideje 2024. március 15.

 

Az EUCF program aktuális kiírását, a pályázati folyamat menetét Petrucz Anita - a nemzeti szakértőként közreműködő - LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere mutatta be. Az előadás diái EZEN A LINKEN találhatóak.

 

Az online eseményen korábbi nyertesek is megosztották tapasztalataikat. Debrecen projektjét és pályázói tapasztalatait Hornyik-Horváth Dorottya, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ  városfejlesztési szakértője és Csűrök Tibor energetikai szakértő ismertette; a prezentáció EZEN A LINKEN érhető el. Kiskunmajsa pályázatát Kőhalmi Eszter, a Kiskunmajsai Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft ügyvezetője mutatta be, előadása EZEN A LINKEN érhető el.

A tájékoztató webinárium videofelvétele: 

 

Szeretnénk biztatni az önkormányzatokat arra, hogy éljenek az EUCF program kínálta lehetőséggel, mely 60.000 eurós pénzügyi forrást biztosít számukra megújuló energiával, energiahatékonysággal, energiatakarékossággal, stb. kapcsolatos konkrét beruházási koncepciók kidolgozására. Ez jó kiindulópont lehet a helyi SEAP, SECAP dokumentumokban, klímastratégiákban, stb. előirányzott célok megvalósításához, hiszen legtöbbször a legelső lépés – tervezési folyamat, projekt előkészítése – megtételéhez hiányoznak az alapvető források. Az elkészült beruházási koncepciók kaput nyitnak számos olyan finanszírozási forráshoz is, melyek előfeltételként rögzítik a beruházási terveket.

 

A támogatás nemcsak városok számára elérhető; a pályázaton települések, falvak, mikrotérségek konzorciumai is indulhatnak, földrajzi megkötés nélkül. Bár a pályázatot angol nyelven kell benyújtani, az előkészítésben és a tájékozódásban magyar szakértő segít.

 

A 6. pályázati felhívás beadási határideje: 2024. március 15. 

Az eredeti felhívás ezen a linken tekinthető meg:

https://www.eucityfacility.eu/6th-call.html

 

Bővebb felvilágosítás
a programról általánosságban: 

Lajtmann Csaba - Éghajlatvédelmi Szövetség
+36 30 232 6658 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

szakértői kérdésekben:

Petrucz Anita -  LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft.

+36 30 464 7598 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mellékletek:
Fájl letöltése (EUCF_6_Debrecen_2024.02.06.pptx.pdf)Debrecen[ ]907 kB
Fájl letöltése (EUCF_6_Kiskunmajsa_2024.02.06..pdf)Kiskunmajsa[ ]693 kB
Fájl letöltése (EUCF_6_LENERG_20240206.pdf)LENERG[ ]1521 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések